Energetska izkaznica – kdo jo potrebuje?

Energetska izkaznica je z postala obvezen dokument za vse stavbe, ki potrebujejo uporabno dovoljenje, se prodajajo ali se oddajajo za vec kot 1 leto. Evropska direktiva o energetski ucinkovitosti stavb se je vendarle pocasi zacela uresnicevati in imamo že nekaj objektov z izdelanimi izkaznicami.

Izkušen energetski svetovalec Simon Brlek bo na predavanju pozornost posvetil naslednjim temam:

  • kdo potrebuje Energetsko izkaznico,
  • kako narociti Energetsko izkaznico (dokumentacija, ogled, podatki o porabi),
  • katere podatke vsebuje Energetska izkaznica,
  • kakšen je strošek izdelave in izdaje Energetske izkaznice.

    Vabljeni na brezplacno predavanje, ki bo potekalo v torek, 16. septembra ...

Vec ?
0

Kampanja ZPS za skupinski nakup elektrike in plina za vse slovenske potrošnike

Kampanja Zveze potrošnikov Slovnije (ZPS) pod sloganom “Zamenjaj in Prihrani” ima cilj združiti cim vec potrošnikov v Sloveniji, ki jih zanima zamenjava dobavitelja energije in zanje doseci cim boljšo ponudbo, brez skritih stroškov in vezave.

“Vec nas bo, vecja bo naša pogajalska moc, vecje prihranke bomo lahko dosegli,” poudarjajo na ZPS in vabijo potrošnike, da se prijavijo in sodelujejo v skupinskem nakupu preko spletne strani www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si Akcija traja vse do 15. oktobra 2014.

Potrošniki placamo (pre)vec

“Zadnji podatki o gibanju cen potrjujejo vtis, ...

Vec ?
0

Nepovratna sredstva Eko sklada letos že pošla, v letu 2015 si obetajo vec denarja

Eko sklad je v petek zakljucil javna poziva za nepovratne financne spodbude obcanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in vecje energijske ucinkovitosti stanovanjskih in vecstanovanjskih stavb. Obcani lahko nove pozive pricakujejo v drugi polovici januarja 2015, Eko sklad pa si zaradi novega energetskega zakona (EZ-1) obeta vec denarja.

Za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in vecje energijske ucinkovitosti stanovanjskih in vecstanovanjskih stavb je bilo letos pri Eko skladu na voljo 21 milijonov evrov, že sredi maja pa je ...

Vec ?
0

ZPS poziva poslance k sprejemu ureditve Energijske nalepke še v tem mandatu

‘Poslanke in poslance pozivamo, da prisluhnejo argumentom Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS), stroke in državljanov, ki so dali jasno sporocilo, da želijo cenovno sprejemljivo in strokovno ustrezno ureditev energijske nalepke,’ so v sporocilu za javnost zapisali ZPS.

Na ZPS menijo, da je ustrezna ureditev energijskih nalepk v Energetskem zakonu nujna, v naspotnem primeru bodo potrošniki z novim letom placevali nerazumno visoke zneske za njihovo izdelavo. Sedanji ureditvi energijskih izkaznic oporeka tudi stroka. Poslanci naj predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Energetskega zakona ...

Vec ?
0

EKO sklad subvencije v letu 2014

Tudi v letu 2014 Eko Sklad Slovenije podeljuje nepovratne financne spodbude in ugodno kreditiranje obcanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in vecje energijske ucinkovitosti za stanovanjske in vecstanovanjske stavbe. Med ukrepi, ki se subvencionirajo in kreditirajo, je tudi toplotna izolacija fasade.

Kriteriji za subvencijo in kredit:

1. Pravica do nepovratne financne spodbude se dodeli na podlagi veljavnega predracuna izvajalca naložbe za nakup in vgradnjo fasadnega sistema z najmanj 15 cm toplotne izolacije, pri cemer lahko toplotna prevodnost toplotne izolacije znaša ...

Vec ?
0
Page 1 of 4 1234